Går du og overvejer om en busferie er noget for dig? Der kan være både fordele og ulemper ved busrejser frem for rejser med f.eks. fly, og det er lige netop det, vi har fokus på i denne artikel. Læs med her og find ud af, om leje af minibus er en god idé for dig.

Fordele ved busferie

  • Du oplever flere ting, når du rejser med bus. Når man tager bussen, kan man nemlig stoppe flere steder undervejs og dermed opleve flere byer og områder – og det gør, at man rent faktisk får set meget mere end man ville, hvis man blot tog et fly til et anden land.
  • Busser bliver kun mere og mere luksuriøse, så du kan se frem til et hav af faciliteter, når du rejser med bus. De fleste busser er nemlig udstyret med alt fra TV og toilet til sæder, der kan hældes og lægges ned og borde. Komforten er altså i top uanset hvor lang en rejse du skal på.
  • Når du vælger busferie, er hele transporttiden også en del af ferien. Her kan du lave lige det, du har lyst til eller bare læne dig tilbage og nyde turen. Her kan der ses film, laves lektier, strikkes eller noget helt fjerde.
  • Når du skal med et fly, er der ofte en del spildtid involveret. Du skal f.eks. ankomme til lufthavnen i god tid, inden flyet har afgang og så skal du også vente på din bagage, når du når frem til din destination. Det er meget tid, som kan være svær at udfylde, især fordi at man er i samme båd med mange andre mennesker, der også skal slå tid ihjel.
  • Busferie er ofte en meget mere økonomisk ferie, da det faktisk ikke koster det helt store at leje en bus med chauffør – især ikke, når man deler udgifterne med alle de andre passagerer. Det er ofte meget billigere end en flybillet.

Ulemper

  • Transporttiden er lang. En bustur til Spanien tager en del længere tid end hvis du flyver. Til gengæld har du dog en masse tid, som du kan bruge på noget, som du godt kan lide at lave, f.eks. strikke, male, høre podcast eller noget helt fjerde.
  • Det kan være anstrengende at sidde ned i lang tid – især når det gælder børn. Heldigvis kan man med en busferie holde mange pauser, hvor man kan strække benene, spise et måltid eller endda opleve nogle ting undervejs til destinationen.
  • Kø er en realitet. Der er ingen kø, når man flyver, men det samme kan ikke siges om kørsel på motorvejen. Rejsen kan derfor hurtigt blive forlænget, hvis der er kø på motorvejen. De fleste chauffører holder dog øje med den slags og er gode til at undgå de store kødannelser ved at køre ad omveje.
  • Nogle destinationer er udelukket. Man kan jo kun køre derhen, som rent faktisk har veje, så destinationer som f.eks. Australien og USA er selvfølgelig helt ude af billedet. Europa har dog mange skønne destinationer, hvor du helt sikkert kan finde en masse spændende ting at lave.