Er du en fodboldfan og leder efter en unik ferieoplevelse? Hvis ja, så overvej at tilbringe din næste ferie i Rom! Denne smukke by er hjemsted for to verdensberømte fodboldklubber, Lazio og AS Roma. At se en kamp på det legendariske Stadio Olimpico er en oplevelse, som du aldrig vil glemme. Her er, hvad du skal vide for at få mest muligt ud af din rejse.

Hvornår skal du tage af sted?

Serie A-sæsonen løber fra august til maj, så planlæg din rejse i overensstemmelse hermed, hvis du vil se en kamp. Når det er sagt, er der stadig masser at lave i Rom, selv hvis du ikke kan komme i fodboldsæsonen. Byen er hjemsted for århundreders historie og kultur, så du kommer aldrig til at kede dig.

Sådan får du billetter

Hvis du håber på at se en kamp, er det bedst at købe billetter på forhånd på klubbens officielle hjemmeside. Du kan også prøve lykken på kampdagen ved at købe billetter fra scalperne uden for stadion, men vær forberedt på at betale en merpris. pladserne på de øverste rækker af stadion er billigere end pladserne på de nederste rækker, men husk på, at de giver en mindre behagelig seeroplevelse.

Hvad man kan forvente på stadion

Stadio Olimpico er et af de største stadions i Europa med plads til over 70.000 fans. Det er virkelig et imponerende syn, især når det er fyldt med passionerede tilhængere, der synger og vifter med flag. Atmosfæren inde på stadion er elektrisk, og det vil helt sikkert blive en uforglemmelig oplevelse.

AS Roma

AS Roma blev grundlagt i 1927 som SS Romulus. Klubben har vundet tre Serie A-titler, ni Coppa Italias og to Supercoppa Italianas. De spiller deres hjemmekampe på Stadio Olympico, som blev bygget til de olympiske sommerlege i 1960. Hvis du besøger Rom i fodboldsæsonen, er det et must at se en kamp her. Prøv bare at holde dig på den gode side af Curva Sud (AS Romas tilhængerafdeling), hvis du holder med det andet hold! 

Lazio

Lazio blev grundlagt i 1900 som Sport Club laziale. De har vundet to Serie A-titler, syv Coppa Italias og en Supercoppa Italiana. Lazio spiller sine hjemmekampe på Stadio Olimpico, som de deler med AS Roma. Rivaliseringen mellem disse to hold er voldsom – så meget, at den ofte omtales som “Derby della Capitale” Når disse to hold står over for hinanden, er der ingen tvivl om, at temperamentet vil blusse op. Men selv hvis du ikke har billetter til kampen, er det en oplevelse, som du sent vil glemme, at være vidne til derbystemningen.

Konklusion 

Rom er den perfekte destination for enhver fodboldfan, der er på udkig efter en fantastisk ferieoplevelse. Så hvad venter du på? Begynd at planlægge din rejse i dag!