Med fester hører for de fleste også alkohol til. Sagt på en anden måde, så er der ikke nogen fest uden alkohol. Det er det, der får de fleste i lidt ekstra festligt humør. Og det er alkohol, der får nogen til at slippe hæmningerne. Så kan man slappe mere af i sociale sammenhænge – især hvis man er god til at tænke meget i sammenhænge med andre mennesker.

I Danmark har vi en veletableret drukkultur

Danmark er et af de lande, hvor vi har en veletableret drukkultur. Det er både på godt og ondt. Det er en stor del af vores kultur, og vi har let ved at invitere andre ind ved at invitere dem på en øl eller en drink. Men måske det også falder os lidt for let for, at diverse sociale sammenhænge skal inkludere alkohol.

Det er en kultur, mange andre lande kigger skævt til, da vi bliver betraget som nogle, der altid er lidt fulde, og som nogle, der bliver enormt fulde og vælter ucharmerende rundt uden hæmninger. Det er naturligvis ikke et helt positivt indtryk at have på andre lande.

Det kan være svært at ændre, da det er noget, vi vokser op med. Der er bare helt naturligt alkohol på bordet, når vi mødes. Det er en del af den famøse hygge.

Skal du have hjælp til dit alkoholforbrug?

Desværre er der også mange, der udvikler et alkoholmisbrug. Det er måske ikke helt underligt, når forbruget er så stort, og hvis man kommer fra de særligt udsatte sociale lag, har man netop større sandsynlighed for selv at vokse op med lidt for meget alkohol.

Heldigvis er der hjælp at hente, og det er aldrig for sent, uanset hvor mange år, du måtte have været i et misbrug. Med alkoholrådgivning får du rådgivning fra kompetente mennesker, der er interesserede i at hjælpe dig. Det foregår individuelt, netop så de kan sætte sig ind i, hvordan de kan hjælpe dig bedst muligt. Det kan også skabe en anden tryghed for dig, at du får individuelt hjælp. Dette foretrækker mange, da det kan skabe en tryghed og helt anden relation mellem de to involverede. En relation, der for nogen kan være nødvendigt for at kunne åbne helt op.

Uanset hvilket tidspunkt på døgnet, du føler, at du har behov for rådgivning, kan du ringe. Der er personer tilgængelige alle døgnets timer, hvilket er enormt fleksibelt.