Går du og drømmer om et udlandsophold indenfor medicinbranchen? Så kan et sabbatår med frivilligt arbejde i udlandet meget vel være lige det, du søger. Med et sådant ophold har du nemlig rig mulighed for at få en oplevelse uden lige, som rummer både fantastiske oplevelser og erfaring, du ikke får andre steder. Og netop den erfaring kan vise sig yderst relevant, hvis du ønsker en fremtid som læge, sygeplejerske eller lignende. Og som om, at det ikke var nok, så kan du komme i praktik som både medicinstuderende, sygeplejerskestuderende, jordmoderstuderende, tandplejestuderende og fysioterapeutstuderende. Vælg mellem et sabbatår med frivilligt arbejde i udlandet i enten Uganda eller Zanzibar, der hver især byder på helt unikke oplevelser.

Lyder et sabbatår med frivilligt arbejde i udlandet som noget for dig? Så læs med og bliv klogere på dine muligheder!

Hold dit sabbatår med frivilligt arbejde på Zanzibar!

Zanzibar er den perfekte destination for en uforglemmelig for dig, der drømmer om et sabbatår med frivilligt arbejde i udlandet. Med sine smukke strande, rige kultur og mange forskellige aktiviteter har Zanzibar noget at byde på for enhver smag. Som frivillig får du mulighed for at lære om det lokale sundhedssystem og få værdifuld praktisk erfaring i et klinisk miljø. Du vil også få mulighed for at udforske øen og deltage i mange af de spændende aktiviteter, der tilbydes. Hvis du er på udkig efter et sted til dit sabbatår med frivilligt arbejde i udlandet, der både tilbyder muligheder for faglig udvikling og personlig vækst, så er Zanzibar det rette sted for dig!

Sabbatår med frivilligt arbejde i udlandet – rid på heste i Uganda

Hvis du er på udkig efter et unikt og spændende sted at holde dit sabbatår med frivilligt arbejde i udlandet, er Uganda det perfekte sted at tage hen. Med sit rige dyreliv og smukke landskab byder Uganda på en uforglemmelig oplevelse. Du kan få frivilligt arbejde på et stort universitetshospital i Kampala, Ugandas hovedstad. Hospitalet har udsigt over Victoriasøen, den største sø i Afrika. Omkring dit hospitalsophold vil du få mulighed for at tage på en safaritur, som vil være inkluderet i dit ophold. Endvidere vil du have mulighed for at tage på en adrenalinfyldt weekendtur med dine medrejsende til Nilen, hvor du kan riverrafting, køre ATV’er og ride på heste.

Hvordan vil mit sabbatår med frivilligt arbejde i udlandet se ud?

Som praktikant på det medicinske program vil du bruge tid på at følge en betroet læge fra et af de mange partnersygehuse. Dette vil give dig et førstehåndsindblik i afdelingens daglige arbejde, herunder behandling af patienter, observation af procedurer og oplevelse af det daglige liv på hospitalet. Din mentor vil dele ud af sine erfaringer med forskellige patienter, forklare patientens sygdom i detaljer og besvare eventuelle spørgsmål, som du måtte have. Mentorerne er opmærksomme på, at det måske er første gang, du er på et hospital, og de vil strukturere din praktikperiode i overensstemmelse hermed. I første omgang vil du blive skygget af din mentor, men efterhånden som du bliver mere fortrolig med miljøet, vil du få mulighed for at interagere mere direkte med patienter og personale.